Турският президент Реджеп Тайип Ердоган не намери време да разговаря

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган не намери време да разговаря
Коментари Харесай

Ердоган не намери време да се срещне с Помпео

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган не откри време да беседва с пристигналия в югоизточната ни съседка държавен секретар на Съединени американски щати Майк Помпео.

" Както държавният секретар, по този начин и турските публични лица, в това число външният министър Чавушоглу и, считам, също и президентът Ердоган, биха желали да работят. В резултат на това не се получи . В последна сметка не се получи, тъй като графикът на президента Ердоган се промени и не съумя да отговори на параметрите, които поставихме в основата на визитата на държавния секретар ", означи представител на Държавния департамент на конференция в Истанбул.

Той призна съществуването на различия сред Вашингтон и Анкара, само че на въпрос за повода за случая той отговори, че работата била в графика на турския държавен глава .

" Не мисля, че турските управляващи усещат, че са били изтласкани. В последна сметка това беше въпрос на график. И говорейки за същността на въпроса, турците знаят доста добре какви са нашите визии по въпросите, по които не сме съгласни с тях ", добави дипломатът.

Той разясни, че ставало въпрос за разнообразни усещания за обстановката в райони като Източното Средиземноморие, Либия и Сирия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР