Турският президент Реджеп Тайип Ердоган не изключи възможността за купуване

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган не изключи възможността за купуване
Коментари Харесай

Ердоган не изключва възможността Турция да купи изтребители Су-35

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган не изключи опцията за пазаруване на изтребители от Русия, в случай че Съединени американски щати откажат да доставят на Турция изтребители Ф-35, съобщи ТАСС.

Когато купувахме /зенитно-ракетните системи/ С-400, не сме питали никого /за разрешение/, в случай че вземем /съответно/ решение, ние ще ги купим, уточни Ердоган в отговор на въпрос на публицисти за опцията за подписване на контракт с Москва за доставка на съветски изтребители, предава Българска телеграфна агенция.

Ако въпросът за Ф-35 не бъде решен, то ние ще предприемем нужните стъпки, добави Ердоган.

Турският в. " Дейли сабах " заяви на 25 октомври, че Анкара и Москва са покрай подписване на съглашение за доставка на 36 изтребителя Су-35. Според информация на изданието, страните може също по този начин да се договорят в бъдеще Турция да стартира да създава някои съставни елементи за съветските самолети. На 22 октомври шефът на Федералната работа за военно-техническо съдействие Дмитрий Шугаев съобщи, че съвещания по въпроса за възможни доставки на изтребители Су-35 и Су-57 се водят, само че подписване на контракти към този момент не се разисква.

На 29 октомври турският министър на защитата Хулуси Акар опроверга известия, че Анкара ще купи съветски изтребители Су-35. По думите му такава информация не подхожда на действителността.

Обсъжданията за допустимо пазаруване от Турция на съветски изтребители се активизираха след визитата на президента Ердоган в Москва на 27 август. Той посети авиосалона МАКС-2019 дружно с съветския президент Владимир Путин. След това Ердоган съобщи, че не изключва опцията за покупка на Су-35 и Су-57 вместо американските Ф-35. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР