Турският президент Реджеп Тайип Ердоган назова премахването на санкциите от

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган назова премахването на санкциите от
Коментари Харесай

Ердоган назова условието за приемане на Швеция в НАТО

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган назова премахването на глобите от Стокхолм против Анкара като едно от изискванията за утвърждение на кандидатурата на Швеция в НАТО. Турският водач направи съответното изказване на гала във връзка производството на две подводници в корабостроителницата „ Гелчук “ през днешния ден, предава

" Въпреки, че жизненоважната роля, която играем в НАТО и интернационалните организации, в които сме членове, е явна, някои от нашите съдружници единствено приказват за унищожаване на глобите, " акцентира Ердоган. " Не можем да оставим настрани шведските наказания против нас. "

Според него Анкара желае да види " съответни стъпки, а не открити дипломатически изказвания ".

Както уеб сайтът kp.ru писа по-рано, отводът на Турция да утвърди молбите на Финландия и Швеция за участие в НАТО провокира сериозна кавга в границите на алианса. Турция беше единствената страна, която възрази против увеличението на броя на страните членки на НАТО. В Съединени американски щати даже започнаха да приказват за това, че Анкара би трябвало да бъде изключена от организацията, с цел да не пречат турците на разширението на НАТО.

Kp.ru напомня, че Максимилиан Поп, колумнист на немското издание Der Spiegel, сподели, че НАТО би трябвало да " рискува спор " с турския президент поради позицията му за присъединението на Швеция и Финландия към алианса. Според журналиста през идващите месеци Ердоган ще бъде " още по-арогантен " в връзките със Запада.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР