Турският президент Реджеп Тайип Ердоган казва, че той и неговият

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган казва, че той и неговият
Коментари Харесай

Турция и Иран са съгласни относно необходимостта от регионална стабилност на фона на войната на Израел срещу Газа

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган споделя, че той и неговият ирански сътрудник са се съгласили да заобикалят стъпки, които биха могли да застрашат стабилността в Близкия изток, по време на посещаване в Анкара от страна на Иран Президент Ебрахим Раиси.

На конференция след срещата в сряда Ердоган сподели, че двамата са разискали прекратяването на „ нечовешките “ офанзиви на Израел против Газа и императивът за обективен и дълготраен мир в района.

„ Съгласихме се какъв брой е значимо да се въздържаме от стъпки, които в допълнение ще застрашат сигурността и стабилността на нашия район “, сподели той, добавяйки, че те също са се съгласили да продължат съдействието против трансграничните закани.

Синем Кьосеоглу от Ал Джазира, кореспондент от Анкара, сподели, че главната стратегия на срещата е била продължаващата война на Израел против Газа.

„ Никой не чака двамата водачи да спрат протичащото се в Газа, само че най-малко задачата им е да овладеят ескалацията, възходящата рецесия в района, изключително в Йе...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР