Турският президент Реджеп Тайип Ердоган каза, че ще проведе телефонен

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган каза, че ще проведе телефонен
Коментари Харесай

Ердоган призова Путин да направи крачка за излизане от войната

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган сподели, че ще организира телефонен диалог с съветския президент Владимир Путин в идните дни, добавяйки, че Путин би трябвало да направи идната крачка за излизане от войната, написа в. " Миллиет ".

Очаква се диалогът да се организира този уикенд или през първите дни на новата седмица, отбелязва изданието в обява, озаглавена " Путин, отстъпи с чест ".

Тема на диалога на турския президент с съветския водач ще бъде провелата се в Брюксел изключителна среща на НАТО.

Вчера Ердоган беседва и с украинския президент Володимир Зеленски, с който разиска ситуацията на терена във войната сред Русия и Украйна и стадия, до който са достигнали договарянията, заяви Дирекцията по връзките на турското президентство.

" Трябва да кажем на Путин: " Сега вие би трябвало да сте архитектът на стъпката, която е нужно да се направи за мира на този стадий ". Трябва да потърсим метод да приключим с положително рецесията, като кажем на Путин: " Нека на идващия стадий Вие бъдете първият, който ще направи крачката, с цел да излезете с чест от тази война ", е декларирал турският президент.

" Миллиет " прецизира, че Ердоган е направил това изказване на връщане от изключителната среща на върха на НАТО в Брюксел в самолета пред турските публицисти, отразяващи събитието.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР