Турският президент Реджеп Тайип Ердоган каза, че Канада и САЩ

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган каза, че Канада и САЩ
Коментари Харесай

Турция: Канада и САЩ свързват износа на камери за дронове с членството на Швеция в НАТО

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган сподели, че Канада и Съединени американски щати упорстват Анкара да ратифицира кандидатурата на Швеция за участие в НАТО , преди Канада да възобнови износа на камери за дронове за Турция, предава " Ройтерс ".

Говорейки с кореспонденти по време на полет от Атина късно в четвъртък, Ердоган сподели, че Съединените щати са съгласни с Канада по въпроса, само че кандидатурата на Швеция за НАТО би трябвало да бъде решена от турския парламент , откакто той изпрати законопроекта там за разглеждане в края на октомври.

Когато Ердоган алармира на конференция на НАТО през юли,, членката на НАТО Канада тихомълком се съгласи да възобнови договарянията с Турция за унищожаване на, в това число оптично съоръжение, заяви Ройтерс.

" По въпроса с камерите за дронове, които искахме от тях, Канада упорства: Швеция, Швеция. Съединени американски щати повтарят същото ", сподели Ердоган.
 Ердоган съзря измама в изтребителите F-16 за Турция и участието на Швеция в НАТО
Ердоган съзря измама в изтребителите F-16 за Турция и участието на Швеция в НАТО

Турският президент с рецензия към Джо Байдън

Турция, член на НАТО, изиска през октомври 2021 година и 79 комплекта за рационализация за своите съществуващи бойни самолети.

Администрацията на американския президент Джо Байдън поддържа продажбата за 20 милиарда $, само че в Конгреса на Съединени американски щати имаше възражения по отношение на забавянето на разширението на НАТО от страна на Турция, с цел да се причисли Швеция.

" Вие имате вашия Конгрес, аз имам своя парламент . Вие казвате, че ще предприемете стъпка по въпроса за F-16, откакто преминете през Конгреса. Аз също имам парламент ", сподели Ердоган.

" Ако сме двама съдружници в НАТО, тогава направете това, което би трябвало, по едно и също време, солидарно и нашият парламент ще вземе нужното решение.
 Турция пуска Швеция в НАТО, след мир в Газа и Нетаняху пред Съда в Хага
Турция пуска Швеция в НАТО, след мир в Газа и Нетаняху пред Съда в Хага

Това съобщи Девлет Бахчели, съдружен съдружник на Ердоган
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР