Турският президент Реджеп Тайип Ердоган използва времето си в Ню

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган използва времето си в Ню
Коментари Харесай

Ердоган кани Мъск да построи следващия завод на Tesla в Турция

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган употребява времето си в Ню Йорк, с цел да се срещне с милиардера и основен изпълнителен шеф на Tesla Илон Мъск. Държавният глава е изискал от него да построи цех на Tesla в Турция, оповестява турската осведомителна организация " Anadolu ".

Срещата се е състояла в Турския дом - небостъргач покрай централата на Организация на обединените нации в Ню Йорк, където Ердоган е сега, с цел да взе участие в 78-ата сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации. На нея американският милиардер беше съпроводен от 2-годишния си наследник X. На фотоси, публикувани в обществените мрежи, се вижда по какъв начин Мъск държи в скута своето дете, до момента в който беседва с турския президент по редица бизнес въпроси.

Ердоган е уведомил Мъск за " софтуерните достижения на Турция, както и за визията " Цифрова Турция " и националната тактика за изкуствен интелект ".

Като напомни, че с излизането на турския електрически автомобил Togg по пътищата на Тюркя, Tesla навлезе на турския пазар, Ердоган прикани Tesla да сътвори седмия си цех в Тюркя, се споделя в изказването.

" Като напомни, че с излизането на турския електрически автомобил Togg по пътищата на Турция, Tesla навлезе на турския пазар, Ердоган прикани компанията да открие седмия си цех в Турция ", се споделя в изказване на турската Дирекция за връзка.

Страната от дълго време е индустриален център за интернационалните компании. Следващата фабрика на Мъск за Tesla ще бъде седмата такава на компанията за електрически автомобили.

Ердоган също по този начин е предложил благоприятни условия за съдействие с другото сдружение на Мъск - SpaceX. Държавният глава е отправил покана към милиардера да бъде посетител на Teknofest - най-големия фестивал на авиацията, космонавтиката и технологиите в Турция, който ще се организира сред края на септември и края на октомври тази година.

Мъск отговори, че редица турски снабдители към този момент работят с Tesla и че страната " е измежду най-важните претенденти " за неговата последваща и седма фабрика, написа Anadolu.

Бизнесменът има среща и с различен държавен водач в понеделник - израелският министър председател Бенямин Нетаняху. Очаква се диалозите им да са фокусирани върху технологиите за изкуствен интелект.

По-рано през август Tesla изрази интерес към построяването на цех в Индия, който да създава електрическите коли. Понастоящем компанията има шест заводи и построява седма в северния мексикански щат Нуево Леон, което е част от устрема ѝ да разшири световния си отпечатък.

През май Мъск съобщи, че автомобилният производител евентуално ще избере място за нов цех до края на тази година. Акциите на Tesla са нарастнали със 123% до момента през тази година, а в събота автомобилният производител съобщи, че е създал петмилионния си автомобил.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР