Турският президент Реджеп Тайип Ердоган е започнал преговори с Хамас

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган е започнал преговори с Хамас
Коментари Харесай

Ердоган преговаря с Хамас за освобождаване на израелски заложници

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган е почнал договаряния с " Хамас " за освобождението на израелските заложници, отвлечени от палестинските бойци, това са съобщили турски публични лица, заяви France 24.

" Но Турция може да има малко въздействие, когато става въпрос за договаряния с Хамас или Израел ", отбелязва френската медия.

Турция води договаряния с представители на " Хамас " за освобождението на заложниците, отвлечени при неочакваната офанзива от събота, оповестява по-рано телевизионният канал Habertürk, като се базира на източници, съобщи " Фокус ".

В диалог с немския канцлер Олаф Шолц Ердоган е декларирал, че Турция поставя всички старания за преустановяване на ескалацията допустимо най-скоро и е подготвена да предприеме доста мирни стъпки, в това число ходатайство.

По думите на президента " за фундаменталното решение на казуса от значително значение е обещанията, дадени на Палестина, да бъдат спазени и интернационалната общественост да застане отпред на основаването на целокупна, самостоятелна, суверенна палестинска страна със столица Източен Йерусалим в границите от 1967 година ".
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР