Турският президент Реджеп Тайип Ердоган е разговарял снощи по телефона

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган е разговарял снощи по телефона
Коментари Харесай

Eрдоган и Борисов са обсъдили по телефона активизиране на отношенията

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган е разговарял нощес по телефона с българския министър-председател Бойко Борисов, осведоми турският уебсайт Т24, представен от Българска телеграфна агенция. До този миг от пресслужбата на Министерски съвет у нас не са уведомили за диалога.

В него са били разисквани стъпки, целящи активизиране на двустранните връзки. Дискутирани са били и районните проблеми, добавя сбито турската медия.

Не се показва по чия самодейност се е провел диалогът. Вероятно по-късно ще има повече информация от българската страна.

 Цацаров отвърна на изказвания в Виж още

Само преди дни името на Бойко Борисов беше упоменато в отрицателен проект в публикация на немското списание " Шпигел ". Под заглавие " Как българският министър председател Борисов се трансформира в прислужник на Ердоган " особено следствие, което се базира на секретни известия от турското посолство в София, изданието напомни за случая с предприемача Абдула Бююк, търсен от ръководството на президента поради съмнения за връзки с организацията на проповедника Фетулах Гюлен. В публикацията се твърди, че когато през 2016 година той беше небрежно предаден на турските управляващи, това е станало допустимо със съдействието на Бойко Борисов и тогавашния основен прокурор Сотир Цацаров.

" Веднага след опита за прелом в Турция министър председателят Борисов и ръководителят на тайните служби се срещнаха с турския дипломат в София. Г-н Борисов схваща какъв брой сериозен е въпросът... ", цитира " Шпигел " дипломатически документ.

Цацаров към този момент отхвърли да е направил каквото и да е нарушаване на закона и посочи, че се е срещнал с посланика по негово искане в Съдебната палата, което се случвало и при други случаи. Бившият основен прокурор, който в този момент е началник на КПКОНПИ, акцентира, че повода за предаването на Бююк през август 2016 година е в осъществяване на заповед, издадена като насилствена административна мярка от Министерство на вътрешните работи на съображение Закона за чужденците в Република България.

" По този мотив министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова съобщи пред медии, че повода за предаването на Буюк е " неналичието на годни документи " и че той " е влезнал в България при започване на февруари с невалидни документи ". Преди това, вицепрезидентът на Република България отхвърли молбата на турския жител за даване на леговище у нас ", се споделяше в формалното изказване на Цацаров.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР