Турският президент Реджеп Тайип Ердоган е разговарял по телефона с

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган е разговарял по телефона с
Коментари Харесай

Ердоган към Путин: Трайното прекратяване на огъня ще проправи пътя към дългосрочно решение

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган е разговарял по телефона с съветския държавен глава Владимир Путин, заяви държавната телевизия ТРТ Хабер, базирайки се на известие на турското президентство.

Тема на диалога са били развоят на събитията към войната в Украйна и филантропичната обстановка на терена.

В диалога турският президент е откроил откровения метод на своята страна още през цялото време в напъните за обезпечаване на мир сред Русия и Украйна.

Ердоган е показал, че в случай че бъде оповестено трайно преустановяване на огъня, то това ще открие пътя за дълготрайно решение. Той е изразил откровеното си предпочитание за постигането на позитивни резултати в договарянията сред Русия и Украйна.

По думите на турския водач постигането на консенсус по някои тематики може да наложи диалози на ниво водачи. Той е повторил готовността на Турция да бъде хазаин на диалози сред президентите на двете воюващи страни Владимир Путин и Володимир Зеленски в Истанбул или в Анкара.

Турският президент е подчертал, че никой няма изгода от войната и че би трябвало да бъде даден късмет на дипломацията. Той е обърнал също внимание, че би трябвало да се следи филантропичната обстановка на терен и да се ръководят филантропичните коридори и в двете направления дейно и безпроблемно.

Вчера Ердоган беседва по телефона и с украинския президент Зеленски.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР