Турският президент Реджеп Тайип Ердоган е провел телефонен разговор с

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган е провел телефонен разговор с
Коментари Харесай

Путин и Ердоган разговаряха по телефона, какво обсъдиха

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган е провел телефонен диалог с президента на Русия Владимир Путин, заяви Анадолската организация.

Двамата водачи са разискали въпроси

от районния дневен ред с акцент върху последните събития в руско-украинската война, оповестиха от ръководството по връзките на кабинета на Ердоган.

Ердоган е отбелязал, че Анкара продължава да подхваща нужните начинания

с всички страни за разрешаване на проблемите, свързани с използването на Истанбулското съглашение за доставки на зърно от пристанищата на Украйна.

Турският водач е изразил убеденост, че

ще бъде основана атмосфера на съдействие за разрешаване на въпроса за зърнените доставки. Според него градивният метод по тематиката би оказал стимулиращо влияние върху двете страни по въпроса за завръщане към разговора.

Ердоган благодарил на Путин за „ откровените думи “ във връзка с Турция и него персонално пред дискусионния конгрес „ Валдай “ на 27 октомври. Там Путин, представен от ТАСС, е определил Ердоган като „ мощен водач и комплициран, само че пореден и благонадежден сътрудник “, който не разрешава да бъде притискан и да бъде управителен от ползите на трети страни.

ТАСС заяви още, че зърненото съглашение е било разисквано през днешния ден още веднъж и от министрите на защитата на Русия и на Турция Сергей Шойгу и Хулуси Акар, като диалогът се е провел по самодейност на турската страна.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР