Турският президент Реджеп Тайип Ердоган е казал на американския президент

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган е казал на американския президент
Коментари Харесай

Ердоган към Байдън: Не очаквайте да променим позицията си за С-400

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган е споделил на американския президент Джо Байдън, че позицията на Анкара във връзка с нейните ракетни системи С-400 остава непроменена, съобщи БГНЕС.

" Казах на Байдън: Не очаквайте Турция да предприеме нови стъпки във връзка с F-35 или С-400. Защото ние към този момент изпълнихме своята част по F-35. Поискахме от вас системата за Противовъздушна отбрана „ Пейтриът “, само че не ни я дадохте. Напротив, даже отнехте тези, които бяха ситуирани в нашите бази. Какво можем да създадем? Ние взехме решение този въпрос сами ", сподели Ердоган, говорейки пред кореспонденти в Баку, Азербайджан, представен от „ Спутник “.
 Чавушоглу: Турция е оптимист за срещата Ердоган-Байдън Чавушоглу: Турция е оптимист за срещата Ердоган-Байдън
Турция се надява, че срещата сред президента Тайип Ердоган и американския му сътрудник Джо Байдън на срещата на върха на НАТО през следва...

, че президентът Байдън би желал да посети Турция и сподели, че на фона на идното евакуиране на Съединени американски щати от Афганистан, Анкара е подготвена да поеме " доста повече отговорност там ".

Той добави, че Турция възнамерява да разиска със Съединени американски щати тематиката за съдействието в отбранителната промишленост.

" В бъдещия развой на договаряния ще вземат участие ръководителите на външното министерство, министерството на защитата и отбранителната промишленост ", сподели Ердоган.

Байдън и Ердоган бяха усмихнати на първите си диалози в лице в лице в понеделник.по въпроса дали са реализирани пробиви в няколко дългогодишни разногласието сред техните народи, сред които въпроса за С-400, Сирия, признаването от Съединени американски щати на арменския геноцид и други въпроси.
 Ердоган: Турция ще „ прочисти ” бежански лагер в Ирак Ердоган: Турция ще „ прочисти ” бежански лагер в Ирак
Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган предизвести Ирак, че страната му ще „ прочисти “ лагер за бежанци, който, съгласно не...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР