Турският президент Реджеп ЕрдоганРеджеп Тайип Ердоган - турски политик и

...
Турският президент Реджеп ЕрдоганРеджеп Тайип Ердоган - турски политик и
Коментари Харесай

След разговор с Ердоган: Путин отива в Турция

Турският президент Реджеп Ердоган  Реджеп Ердоган Реджеп Тайип Ердоган - турски политик и министър председател. Роден на 26  февруари 1954 година в Истанбул. Завършва се е договорил с съветския си сътрудник Владимир Путин  Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград, в този момент Санкт-Петербург. През за скорошно посещаване на съветския президент в Турция. Това заяви през днешния ден Дирекцията по връзки към турското президентство след състоялия се телефонен диалог сред двамата водачи, съобщи турската държавна телевизия ТРТ-Хабер, представени от Българска телеграфна агенция. 

Президентът Ердоган организира през днешния ден телефонен диалог с съветския президент Путин. По време на диалога водачите реализираха единодушие по въпроса за посещаване на Путин в Турция, показаха от Дирекцията по връзките. Датата на визитата не се прецизира. 

По време на телефонния диалог двамата държавни глави са разискали и разновидностите за обновяване на действието на съглашението за експорт на зърно от украински пристанища. Турският водач е показал, че Турция ще продължи да поставя дейни старания и употребява дипломацията за възобновяването на действието на така наречен зърнена договорка. Ердоган посочи смисъла на черноморската самодейност, която съгласно него съставлява " мост на мира ".

Миналия месец Москва прекрати присъединяване си в " зърнената договорка ". 

Спирането на действието на „ зърнената договорка “ за дълго време няма да е от изгода за никого, а най-вече ще пострадат едва развитите страни, които имат потребност от зърно, сподели Ердоган, като добави, че цените на зърното са се повишили с 15 % след прекратяването на действието на договорката за зърното.

Турският държавен глава посочи, че не би трябвало да се подхващат стъпки за ескалация на напрежението в границите на руско-украинския боен спор. 

Ердоган благодари на съветския си сътрудник за изпратените от Русия самолети-амфибии за гасене на горските пожари в Турция. Турският водач също по този начин изрази удовлетворение от възходящия интерес на съветските туристи към Турция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР