Турският президент Реджеп ЕрдоганРеджеп Тайип Ердоган - турски политик и

...
Турският президент Реджеп ЕрдоганРеджеп Тайип Ердоган - турски политик и
Коментари Харесай

Ердоган: Турция няма да отстъпи в спора с Гърция

Турският президент Реджеп Ердоган  Реджеп Ердоган Реджеп Тайип Ердоган - турски политик и министър председател. Роден на 26 февруари 1954 година в Истанбул. Завършва съобщи през днешния ден, че Анкара не счита да се откаже от проектите си за изследване на газови залежи в оспорвана зона в Източното Средиземноморие, макар опасността от наказания, оповестиха международните организации, представени от Българска телеграфна агенция.

Отношенията сред Гърция и Турция се обтегнаха поради оповестените от Анкара планове да прави изследвания за газ и нефт в морски регион към гръцки острови в Средиземно море, които и двете страни считат за собствен континентален шелф.

В понеделник Турция изпрати в оспорваната зона сеизмографския транспортен съд "Оруч Реис ", съпроводен от военни кораби, а през вчерашния ден Ердоган предизвести Гърция, че ще отвърне на всяка офанзива против кораба. Днес той повтори предизвестието си.

"Оруч Реис ще продължи активността си до 23 август. Ние неотложно ще отговорим, в случай че бъде попречено на работата му. Разчитаме, че Гърция ще работи рационално. Ние в никакъв случай няма да се примирим с бандитизма на нашия континентален шелф и няма да отстъпим пред лицето на заканите и глобите ", съобщи Ердоган по време на посещаване в провинция Риза. По думите му дейностите на Турция в Средиземно море са "напълно оправдани от гледна точна на интернационалното право ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР