Турският президент Реджеп ЕрдоганРеджеп Тайип Ердоган - турски политик и

...
Турският президент Реджеп ЕрдоганРеджеп Тайип Ердоган - турски политик и
Коментари Харесай

Ердоган: Нетаняху трябва да бъде спрян с общите усилия на човечеството

Турският президент Реджеп Ердоган  Реджеп Ердоган Реджеп Тайип Ердоган - турски политик и министър председател. Роден на 26  февруари 1954 година в Истанбул. Завършва съобщи, че " полезностите на Организация на обединените нации и Западния свят умират в Газа ". Турският държавен глава държа тирада на 79-ата сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации в Ню Йорк, оповестяват турски медии и  Дирекцията по връзки на турското президентство.

Той прикани за основаване на „ алианс на хуманността “, с цел да може да бъде спрян Израел.

" Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху  Бенямин Нетаняху Бенямин Нетаняху е роден на 21 октомври 1949 година в Тел Авив, Израел. Той е израелски политик и би трябвало да бъде спрян с общите старания на човечеството, по този начин както в миналото е бил спрян Хитлер ", посочи Ердоган.

Трябва да се вземат ограничения против Израел. Позицията на Израел за следващ път сподели, че е извънредно значимо интернационалната общественост да създаде механизъм за отбрана на палестинските цивилни жители. Точно както преди 70 години " алиансът на човечеството спря Хитлер, в този момент същото общо изпитание би трябвало бъде положено за прекъсване на Нетаняху и неговата мрежа “, сподели турският държавен глава, представен от Българска телеграфна агенция.

Той за следващ път посочи, че сега в Газа се прави геноцид.

Ердоган уточни още, че „ светът би трябвало да признае Палестина “. 

Турският водач още веднъж подсети, че Съветът за сигурност би трябвало да бъде реформиран, защото „ ориста на света не може да бъде в ръцете на пет страни “.

Ердоган посочи в речта си през днешния ден още, че Турция е на страната на народа на Ливан, до момента в който Израел нанася въздушни удари по бойци на групировката „ Хизбула “.

В речта си президентът приказва и за продължаващия спор в Украйна. 

Войната в Украйна продължава към този момент трета година и ние към момента сме надалеч от установяването на обективен и дълготраен мир. Конфликтът би трябвало да бъде позволен посредством директна дипломация. Ще продължим да усилваме поддръжката си за напъните за преустановяване на войната посредством дипломация и разговор въз основата на опазване на териториалната целокупност и суверенитета й, уточни турският водач. 

В тази връзка ще продължим да изпълняваме всички условия от Конвенцията от Монтрьо за проливите, съобщи Ердоган.

Той предизвести, че в актуалната обстановка с украинския спор „ с ускоряването на конкуренцията във въоръжаването полето за дипломация последователно се стеснява “.

Ердоган приказва и за другите спорове в района, в това число в Сирия, като уточни, че " за жалост на 14-ата година от спора Сирия към момента е надалеч от стабилността.

Той прикани „ интернационалната общественост да поддържа напъните на Ирак, който продължава битката си против тероризма и подхваща решителни стъпки за развиване, възобновяване и реинтеграция с района “. Ердоган посочи смисъла на транспортния план „ Пътят на развиването “ от Персийския залив през Турция до Европа.

Турският водач сподели още, че „ поддържа мирния развой сред Азербайджан и Армения и се надява, че той ще бъде финализиран по позитивен метод допустимо най-скоро “.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР