Турският президент Реджеп ЕрдоганРеджеп Тайип Ердоган - турски политик и

...
Турският президент Реджеп ЕрдоганРеджеп Тайип Ердоган - турски политик и
Коментари Харесай

Ердоган може да посети и Ербил след визитата му в Багдад

Турският президент Реджеп Ердоган  Реджеп Ердоган Реджеп Тайип Ердоган - турски политик и министър председател. Роден на 26  февруари 1954 година в Истанбул. Завършва съобщи, че може да посети и Ербил, столицата на самостоятелния район Иракски Кюрдистан, след визитата му в Багдад на 22 април, предават турските медии.

Представителите на кюрдската автономност няма да дойдат в Багдад, само че след диалозите в столицата може да организираме посещаване в Ербил, сподели Ердоган късно нощес след съвещание на кабинета, осведоми телевизия НТВ.

Той уточни, че по време на визитата му в Ирак ще бъдат подписани доста съглашения.

Планираме да издигнем съдействието с Ирак на ново ниво. Един от главните въпроси, които ще обсъждаме, е обвързван с водата, в частност разпределението на водните запаси на общите реки, сподели Ердоган.

Той добави, че по време на визитата му ще бъдe обсъденo съдействието в петролния и газовия бранш и превозването на петрол и газ, отбелязва Българска телеграфна агенция.

Турският държавен глава сподели още, че е отправил покана и се е договорил с съветския президент Владимир Путин  Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград, в този момент Санкт-Петербург. През 1975 да посети Анкара, само че към момента не е избрана дата. 

С господин Путин постоянно организираме телефонни диалози. Що се отнася до визитата му в Турция, датата към момента не е избрана. Надявам се, че скоро ще има конкретика по този въпрос, сподели Ердоган.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР