Турският президент Реджеп ЕрдоганРеджеп Тайип Ердоган - турски политик и

...
Турският президент Реджеп ЕрдоганРеджеп Тайип Ердоган - турски политик и
Коментари Харесай

Ердоган пристигна в Загреб, столицата е блокирана от полиция

Турският президент Реджеп Ердоган  Реджеп Ердоган Реджеп Тайип Ердоган - турски политик и министър председател. Роден на 26  февруари 1954 година в Истанбул. Завършва дойде нощес на посещаване в Хърватия, оповестяват локалните медии. Неговият аероплан кацна на летището в Загреб и под защитата на огромен полицейски конвой турският президент бе откаран до хотел " Шератон ", в който ще отседне по време на пребиваването си в страната.

Най-малко 50 коли съставляваха колоната на полицията, която съпровождаше автомобила с турския президент, отбелязва белградският вестник " Политика ". 

Днес сутринта е планувана среща на турския президент Ердоган с хърватския президент Зоран Миланович. След това Ердоган ще замине за град Сисак, където дружно с хърватското държавно управление ще открие нова джамия и Ислямски център, а по-късно ще се върне в Загреб. За 16 часа е планувана среща на турския президент с хърватския министър председател Андрей Пленкович, а в 17,30., дружно с президента Миланович, Ердоган ще се обърне към участниците в хърватско-турски бизнес конгрес.

По време на визитата е планувано подписването на няколко междудържавни съглашения, измежду които Меморандум за съгласие сред министерствата на вътрешните работи на двете страни.

Заради визитата на Ердоган през днешния ден центърът на Загреб е изцяло блокиран от полиция, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР