Турският президент Реджеп Ердоган заяви за намерението си да обсъди

...
Турският президент Реджеп Ердоган заяви за намерението си да обсъди
Коментари Харесай

Ердоган ще продължи с плановете си, ако не се разбере с Путин за Сирия

Турският президент Реджеп Ердоган съобщи за желанието си да разиска с съветския си сътрудник Владимир Путин наличието на сирийските военни в Северна Сирия, по време на тирада в град Кайсери, предавана по NTV, оповестява ТАСС.

" Вчера организирах диалози с американския президент Доналд Тръмп. Във вторник ще продължим разговора с Путин . В зоната на интервенцията войските на режима (на сирийския президент Башар Асад) са под закрилата на Русия . Ще обсъдим тази тематика с Путин ", изяснява той.

Ердоган също съобщи, че в случай че не успее " да реализира съглашение с Русия по тази тематика, тогава Турция ще продължи да извършва личните си проекти ".
 Тръмп се похвали с диалог с Ердоган и предпазен нефт
Тръмп се похвали с диалог с Ердоган и предпазен нефт

А в Европа били подготвени да си вземат назад бойци от ДАЕШ

Освен това, Ердоган дава обещание да продължи интервенцията в Сирия и да унищожи терористите , в случай че те не изоставен зоната за сигурност до вторник вечерта.

" Днес е вторият ден (от прекъсването на операцията). Този развой ще завърши във вторник вечерта. Ако обещанията към Турция не бъдат изпълнени, ние няма да чакаме както преди . Ще продължим интервенцията и ще продължим да унищожаваме терористите . "

Турският министър на защитата Хулуси Акар съобщи, че Анкара е подготвена да продължи интервенцията мира в Сирия , в случай че кюрдските формирования за национална самозащита не изоставен зоната на сигурност.

" Ако терористите не изоставен зоната на сигурност, както е посочено в съглашението, реализирано със Съединени американски щати, ние ще продължим интервенцията ", изяснява и той по време на тирада в Кайсери.

Акар напомня, че Турция е дала пет дни, кщрдите да изтеглят своите бойци .
 Турция и сирийските кюрди с взаимни обвинявания в нарушение на режима на тишина
Турция и сирийските кюрди с взаимни обвинявания в нарушение на режима на тишина

" Терористите " направиха 14 атаки
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР