Турският президент Реджеп Ердоган заяви в събота, че 2021 г.

...
Турският президент Реджеп Ердоган заяви в събота, че 2021 г.
Коментари Харесай

Ердоган се зарича да проведе демократични и икономически реформи през 2021 г.

Турският президент Реджеп Ердоган съобщи в събота, че 2021 година ще бъде " година на демократични и стопански промени ".

Турция ще извърши структурни промени за спиране на " триъгълника на злото " на лихвените проценти, инфлацията и обменните курсове, разяснява Ердоган, добавяйки, че Анкара е решена да образува система, учредена на производството и заетостта, оповестява " Бизнес инсайдър ".

Ердоган даде обещание лист със правосъдни и стопански промени предишния месец, което докара до упования за вероятно освобождение на политици, в това число кюрди, и бранители на правата на индивида от пандиза. Но последните мнения на Ердоган по отношение на правосъдни решения и рецензии, ориентирани към неговото държавно управление, породиха песимизъм по отношение на обещанието му.

" Ще представим подготовката за това пред нацията и Народното събрание допустимо най-скоро ", съобщи Ердоган. Всички проблеми, които Анкара има с други страни, могат да бъдат позволени , добави той.

Междувременно Турция е подготвена да беседва, да се съгласи и да работи дружно с всяка страна при изискване за ценене на нейния суверенитет, права, закони и капацитет, акцентира той.

Турция няма проблем, който да не може да бъде позволен нито със Съединени американски щати, нито с Европа, нито с Русия, нито с Китай , нито с други районни страни, изясни той.

Управлението на Ердоган е белязано от непрекъснат спад в конституционните права и свободи в страната. Ситуацията в страната се утежни доста след несполучливия боен прелом през 2016 година, след който над 40 000 души бяха затворени. Според данните за 2020 година Турция е втора по брой задържани публицисти в света. Много критици допускат, че Ердоган е употребявал преврата, с цел да ускори властта си и да предприеме репресии против политически съперници.
 Турция се надява да обърне нова страница с Европейски Съюз и Съединени американски щати през 2021 година
Турция се надява да обърне нова страница с Европейски Съюз и Съединени американски щати през 2021 година

Анкара била подложена на двойни стандарти съгласно Ердоган
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР