Турският президент Реджеп Ердоган заяви на откриването на парламентарния сезон,

...
Турският президент Реджеп Ердоган заяви на откриването на парламентарния сезон,
Коментари Харесай

Ердоган: Турция вече няма нужда да става член на ЕС

Турският президент Реджеп Ердоган съобщи на откриването на парламентарния сезон, че Турция към този момент няма потребност да стане член на Европейския съюз, предава Българското национално радио.
Ердоган уточни, че турската молба за участие датира от 1959 година и че турското самообладание е свършило, само че добави, че няма ние да сме страната, която ще се откаже. Според него, в случай че Европейски Съюз реализира пробив, има единствено веднъж, а точно –членството на Турция в съюза в същинския смисъл като начало на икономическо и културно разширение. По думите му, в случай че Евросъюзът го направи, Турция е подготвена да способства за бъдещето на Европа, само че в противоположен случай това не е от огромно значение за Анкара и тя ще продължи да следва пътя си.
Във връзка с референдума за самостоятелност на Кюрдския самостоятелен регион в Ирак, турският държавен глава акцентира, че Ербил ще заплати цената за дейностите си. Анкара ще го поддържа, в случай че реши да поправя направената с референдума неточност. Опасност за Турция, произлизаща от обстановката в Киркук, няма да бъде търпяна, подчертава Ердоган, прибавя Националното радио.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР