Турският президент Реджеп Ердоган заяви днес, че е време маските

...
Турският президент Реджеп Ердоган заяви днес, че е време маските
Коментари Харесай

Ердоган с важни думи за Сирия, разкри какво ще е участието на Турция в конфликта

Турският президент Реджеп Ердоган съобщи през днешния ден, че е време маските да паднат и би трябвало да бъде комплициран завършек на спектакъла, който се разиграва в Сирия и Ирак, съобщи БГНЕС.
Ердоган акцентира, че Анкара никога няма да употребява мощ против военните елементи на съюзническите страни, само че настоя сътрудниците в антитерористичната коалиция да се дистанцират от терористите от Отрядите за отбрана на народа /въоръжените сили на сирийското крило на ПКК/, оповестява Анадолската организация.
„ Турция е извънредно обезпокоена от превръщането на Сирия в полигон за проява на мощ. Подобен метод от страните, опиращи се на военната си мощност, е неприемлив “, съобщи президентът. Според него Турция е единствената страна, която е съдействала за мира и стабилността в Сирия, а въздействието на Анкара се разгръща надалеч зад нейните лимити. „ Във всички други региони на Сирия, където работят други играчи, царят принуждение, неустойчивост и съсипия. Турция смята, че е длъжна да отиде на помощ на своите събратя и да протегне ръка във всяка точка на света “, уточни той.
Турският водач дефинира като неправилна политиката на страните, които поддържат режима на „ килъра Башар Асад “, само че бъркат и тези, които сътрудничат на сирийските Отряди за отбрана на народа. Ердоган сподели, че до последно ще се бори с тези две закани в Сирия и Турция ще резервира наличието си там до обезпечаването на цялостната сигурност в прилежащата страна. Аз намерено декларирам, че Турция се оказа единствената страна, която на дело води битка с ислямските терористи от ДАЕШ в Сирия, уточни президентът в Анкара и се зарече до крайник да ликвидира всички бойци от Отрядите за отбрана на народа.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР