Турският президент Реджеп Ердоган заяви, че страната му категорично отхвърля

...
Турският президент Реджеп Ердоган заяви, че страната му категорично отхвърля
Коментари Харесай

Ердоган смята за заплаха плана на Тръмп за Близкия Изток

Турският президент Реджеп Ердоган съобщи, че страната му изрично отхвърля проекта на американския президент Доналд Тръмп за Близкия изток. Пред участниците в конференция в Куала Лумпур, отдадена на обстановката в Ерусалим, той дефинира така наречен План на века като опасност за мира и стабилността в района.

" Планът на века ", оповестил Ерусалим за столица на Израел, не е нищо друго с изключение на фантазии, които заплашват мира и спокойствието в района, счита турският президент. " Ние няма да позволим тези фантазии да се осъществен ", закани се той.

Според него Турция не признава този проект, тъй като значи анексиране на палестинските територии и узурпиране на Ерусалим.

Според Ердоган единствено на пръв взор проектът урежда палестинско-израелския спор въз основата на " правилото за две страни ", само че в реалност е ориентиран към легализиране на израелската окупация с поддръжката на Съединени американски щати, акцентира още Ердоган в посланието си към конференцията за Ерусалим, представен от Анадолската организация.

" Докато Палестина с години е подлагана на окупация, опустошения и премеждия, Израел незаслужено и нелегално доближи днешните си граници ", добави турският държавен глава.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР