Турският президент Реджеп Ердоган се срещна вчера в Ню Йорк

...
Турският президент Реджеп Ердоган се срещна вчера в Ню Йорк
Коментари Харесай

Ердоган предложи на Мъск да построи завод на Tesla в Турция

Турският президент Реджеп Ердоган се срещна през вчерашния ден в Ню Йорк с предприемача и притежател на компанията Tesla Илон Мъск, оповестяват от администрация на турския президент, написа " Ведомости ".

По време на срещата Ердоган е разказал на Мъск за достиженията на Турция в региона на технологиите и го е призовал да построи седмият цех на Tesla точно в Турция.

Освен това, турският президент е откроил опциите на Турция за съдействие със SpaceX в границите на реализацията на галактически стратегии.

В тази връзка Ердоган е поканил Мъск на посети фестивала на авиацията, Космоса и технологиите Teknofest, който ще се организира в град Измир.
 Starlink на Мъск
Starlink на Мъск " проработи " 1,4 милиарда $ - и това е разочароващо

Очакванията на милиардера преди няколко години бяха за 9 пъти по-висок годишен доход

Понастоящем Tesla създава своите еректромобили в шест завода, 4 които се намират в Съединени американски щати, и по един - в Германия и Китай. Първият цех на Tesla е открит през 2010 година в щата Калифорния. През предходната година Tesla откри два нови завода - в Тексас и в Бранденбург (Германия).

През август Tesla изрази интерес и към построяването на цех в Индия, който да създава евтини електромобил, припомня Ройтерс. А през май Мъск сподели, че Tesla евентуално ще избере локация за нов цех до края на тази година.

Общият броя на служащите и чиновниците на компанията Tesla в този момент надминава 70 000 индивида.
 Как Илон Мъск загуби $20 милиона от парите си, поради... Tesla
Как Илон Мъск загуби $20 милиона от парите си, поради... Tesla

Кои са другите губещи?
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР