Турският президент Реджеп Ердоган се очаква днес отново да предложи

...
Турският президент Реджеп Ердоган се очаква днес отново да предложи
Коментари Харесай

Очаква се Ердоган да предложи посредничество за мир на Зеленски

Турският президент Реджеп Ердоган се чака през днешния ден още веднъж да предложи ходатайство за разрешаване на спора в Украйна на среща с украинския си сътрудник Володимир Зеленски в Истанбул, написа през днешния ден турският в. " Хюриет ".

Според информация на „ Хюриет “ двамата президенти ще обсъдят три значими въпроса, както и доста други проблеми. Първо - чака се Ердоган още веднъж да предложи на Зеленски Турция да посредничи за разрешаване на спора в Украйна.

По данни на изданието в дневния ред на договарянията през днешния ден ще бъде включен и въпросът, обвързван с размяната на военнопленници сред Русия и Украйна. Отбелязва се, че Турция, както и преди, е подготвена да постави старания в тази посока.

Удължаването на договорката за износа на зърно от украински пристанища, която изтича на 17 юли, ще бъде третият значим въпрос по време на диалозите в Истанбул.

„ Хюриет “ отбелязва, че Русия към момента не е взела дефинитивно решение. По последна информация Русия не поддържа удължаването на „ зърнената договорка “, защото не се извършват настояванията на Москва от съглашението, по-специално във връзка с износа на зърно и торове.

Доставките на зърно се правят според съглашение, подписано в Истанбул на 22 юли м. година сред Турция, Руската федерация, Украйна и Организация на обединените нации, предвиждащо безвреден кулоар за експорт на зърно и хранителни артикули от украински пристанища, съобщи Българска телеграфна агенция. В Истанбул бе открит Съвместен координационен център, който инспектира товарите.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР