Турският президент Реджеп Ердоган плаши че ще отвори вратите за

...
Турският президент Реджеп Ердоган плаши че ще отвори вратите за
Коментари Харесай

Ердоган плаши да залее Европа с бежанци, ако ЕС го обяви за окупатор

Турският президент Реджеп Ердоган плаши че ще отвори вратите за сирийските бежанци към Европа , в случай че Европейски Съюз реши, че Турция е окупатор. В тирада пред турския парламент Ердоган съобщи и че турските сили са умъртвили 109 " бойци ", оповестява " Телеграф ".

" Отваряме портите и пращаме 3,6 милиона бежанци към вас ", разяснява Ердоган по време на тирада пред депутатите от неговата партия. Забележките идват, откакто ръководителят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер съобщи, че Анкара " би трябвало да приключи настоящата военна операци я " в региона.

Ердоган съобщи, че военните дейности на Турция ще допринесат за териториалната целокупност на Сирия , като се борят с напъните на кюрдските сили да поемат контрола върху североизточните региони на арабската страна.

" Малко евентуално е по този начин наречената " безвредна зона " в североизточната част на Сирия, планувана от Турция, да дава отговор на интернационалните критерии за връщане на бежанци ", съобщи Европейски Съюз в взаимно изказване на 28-те държави-членки.

Турция не приема рецензии във връзка с антитерористичната си интервенция в Сирия, защото десетки терористични групи обикалят свободно, съобщи Ердоган. " Турция ще пренебрегва рецензиите по отношение на интервенцията, която започнахме против терористичните детайли ... Турция обезврежда общо 16 000 терористи, в това число 7500 вкъщи и 8 500 в чужбина през последните четири години ", изяснява той, представен от " Дейли Сабах ".
 Европейски Съюз прикани Турция да приключи военната интервенция в Сирия
Европейски Съюз прикани Турция да приключи военната интервенция в Сирия

Ако проектът включва основаване на по този начин наречената " зона за сигурност ", не очаквайте Европейски Съюз да заплати за това

Турският президент се бори за личното си политическо оцеляване , като стартира война в Сирия с кюрдите, написа " Ахвал ".

Той към този момент не е в положение да завоюва поддръжка посредством нормалните мирни средства , като създаване на стопанска система, обезпечаване на богатство, господство на закона и свободно общество. През последните три години Ердоган се опита да си възвърне поддръжка с изключителни стопански ограничения като систематизиране на на ниска цена заем и нападателни вложения в обществена инфраструктура. Въпреки че някои от тези популистки тактики работеха известно време, никоя не даде решение на структурните стопански проблеми като безработицата и инфлацията.

Икономическите провали на Ердоган му костваха тазгодишните избори за кмет в Истанбул, Анкара и други огромни градове, което допуска, че той ще загуби общи избори. Съзнавайки това, Ердоган одобри тактика за предприемане на изключителни ограничения. Кюрдският въпрос, надълбоко преплетен с рецесията в Сирия, в този момент наподобява е неговият любимец.

Стратегията оказва помощ на Ердоган по три метода вкъщи - Първо, тя отслабва анти-Ердоганската коалиция , по-специално оказва напън върху националистическата опозиционна партия. По-силната атмосфера по кюрдския проблем евентуално ще тласне партията към позицията на Ердоган. Ескалиращата рецесия към кюрдския въпрос може даже да промени позицията на светската съществена опозиционна Републиканска национална партия.

Вторият и по-критичният резултат е по-структурен . Ердоган се възползва от поляризацията на политиката по линия на разлома на исляма против секуларизма . Той знае, че политическата линия на виновност за кюрдския проблем също може да му помогне. Ердоган би могъл да трансформира напрежението над кюрдския проблем в нова линия на поляризация, посредством която може да консолидира огромен изборен регион.

И най-после, като се има поради, че Ердоган е в развой на основаване на нов режим , укрепване на политиката посредством рецесии като Сирия е опция за подсилване на властта му . Ердоган сполучливо употребява битката си с придвижването Гюлен, с цел да трансформира държавни институции като армията и правосъдната система. Борбата му с придвижването Гюлен, което той упреква за опита за прелом през 2016 година, от време на време бе подкрепено от всемирски групи и оказа помощ на Ердоган да преструктурира държавния уред, с цел да извърши офертите си.

Ердоган в този момент желае кюрдският проблем и сирийската рецесия да консолидират страната съгласно идеологическите му желания .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР