Турският президент Реджеп Ердоган отправи предупреждение към Австрия, която възнамерява

...
Турският президент Реджеп Ердоган отправи предупреждение към Австрия, която възнамерява
Коментари Харесай

Ердоган отправи предупреждение към Австрия, която възнамерява да забрани прояви, свързани с изборите в Турция

Турският президент Реджеп Ердоган насочи предизвестие към Австрия, която има намерение да забрани на своя територия прояви, свързани с плануваните през юни в Турция президентски и парламентарни избори. В първото си телевизионно изявление след оповестяването на изборите Ердоган сподели, че ограниченията, подхванати от Австрия, ще се извърнат против нея. Той предизвести, че тези, които се пробват да пречат на турската народна власт " ще платят цената ".

Ердоган съобщи още, че ориста на двама арестувани в Турция гръцки бойци е обвързвана с решението на Атина дали да екстрадира осем души, които Анкара упреква за присъединяване в опита за прелом от 2016 година.

Властите в Анкара насочиха остри рецензии към австрийското и холандското държавно управление поради предизвестието им, че няма да позволен турски политици да пропагандират в страните им за идните президентски и парламентарни избори в Турция.

„ С този метод те тровят демократичните полезности в личните си страни и спомагат за разпространението на расистки политически придвижвания “, съобщи турският министър по европейските въпроса Йомер Челик, представен от Франс прес.

Агитацията на турски министри измежду гастарбайтерите в Ротердам в навечерието на миналогодишния парламентарен референдум в Турция стана причина за раздор в турско-холандските връзки. Тазгодишните избори в Турция са планувани за 24 юни.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР