Турският президент Реджеп Ердоган отхвърли международните критики във връзка с

...
Турският президент Реджеп Ердоган отхвърли международните критики във връзка с
Коментари Харесай

Ердоган отхвърли критиките на Запада за повторението на изборите в Истанбул

Турският президент Реджеп Ердоган отхвърли интернационалните рецензии по отношение на оспорваното решение за повтаряне на локалните избори в Истанбул, заяви ДПА.

Нашият народ няма да се огъне пред тези закани, този език на натиска, съобщи Ердоган в телевизионно послание по време на вечеря ифтар в Истанбул.

Тези, които се пробваха да смъкват определения държавен глава на Венецуела, не могат да ни приказват на нас за народна власт, добави той.

В понеделник турската Висша изборна комисия подреди изборите в Истанбул, които бяха извоювани от опозиционната Народнорепубликанска партия, да бъдат повторени на 23 юни.

Комисията се базира на нередности, посочени от ръководещата Партия на справедливостта и развиването на Ердоган. Народнорепубликанската и други партии упрекнаха Ердоган в политическа интервенция в изборния орган.

Решението бе подложено на критика от западните сътрудници на Турция, в това число Съединени американски щати. Вашингтон в сряда прикани Анкара да организира изборите в Истанбул в сходство с интернационалните си задължения, призовавайки за свободни и почтени избори.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР