Турският президент Реджеп Ердоган обвини гръцкия премиер в лъжa, предаде

...
Турският президент Реджеп Ердоган обвини гръцкия премиер в лъжa, предаде
Коментари Харесай

Ердоган: Гърция е тази, която се възползва от миграцията

Турският президент Реджеп Ердоган упрекна гръцкия министър председател в лъжa , съобщи Агенция Франс Прес. Това изказване бе направено в отговор Ердоган направи изявлпението по време на телевизионна конференция с гостуващия маджарски министър председател Виктор Орбан.

Гръцкият министър председател Кириакос Мицотакис сподели във вторник, че Гърция е прихванала лодки, пристигнали от Турция, отричайки изказванията за отбиване на гръцките управляващи.

" Така че вместо да трансферирате виновността върху Гърция, би трябвало да търсите отговорност тези, които систематично инструментализират миграцията ", сподели Мицотакис.

" Гърция е тази, която осъжда бежанците на гибел в Средиземно и Егейско море, зааяви Ердоган, като добави, че Турция разполага с всички документи, с цел да потвърди изказванията му. Нямам визия по какъв начин Гърция ще се оправи, в случай че Турция отвори вратите за мигранти, опитващи се да стигнат до Европа, както направи за малко по време на ескалацията на разногласието при започване на предходната година, сподели Ердоган.
 Гърция желае да удължи оградата по границата с Турция
Гърция желае да удължи оградата по границата с Турция

Предложението е оградата да покрива дистанцията до Тихеро

Турция подписа съглашение на стойност 6 милиарда евро с Европейския съюз през 2016 година за прекъсване на потока от мигранти, откакто повече от милион души избягаха в Европа през 2015 година

Турция е приела към 3,6 милиона бежанци от спора в Сирия и постоянно се употребява като директна страна към Европа от мигранти от доста страни, в това число Афганистан.

Анкара и Атина постоянно са в несъгласие по отношение на миграцията , като съдружниците от НАТО се упрекват взаимно, че не са спазили съглашение за ограничение на мигрантския поток, преминаващ през Турция към Европа.
 350 военни са изпратени да възвръщат оградата по границата ни с Турция
350 военни са изпратени да възвръщат оградата по границата ни с Турция

Те ще подкрепят работата на " Гранична полиция "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР