Турският президент Реджеп Ердоган не би искал да влезе в

...
Турският президент Реджеп Ердоган не би искал да влезе в
Коментари Харесай

Турция няма да продаде руските ракети, защото Ердоган се страхува от нов преврат

Турският президент Реджеп Ердоган не би желал да влезе в опълчване с Русия, като продаде ракетите, тъй като Русия би могла да отговори, като направи живота за Турция доста по-труден както в Сирия, по този начин и в Либия.

По този метод списание „ Форбс” разяснява опцията Турция да продаде на Съединени американски щати закупените от Русия зенитно-ракетни комплекси С-400 „ Триумф”. Сделката с руснаците се трансформира в ябълката на раздора сред Турция и Съединени американски щати, като американците заплашиха да наложат тежки икономическа наказания на Анкара.

Американците насочиха ултиматум към Турция да се откаже от ракетите и изключиха натовските си сътрудници от програмата за стелт изтребителите Ф-35. Преди дни американският сенатор Джон Тун направи любопитно предложение, съгласно което Съединени американски щати могат да закупят съветските ракети – по този метод ще изгладят несъгласията си с Турция, а също така ще научат и тайните на съветските ракетни системи С-400. Според създателя Пол Идън от „ Форбс” обаче Турция няма да си разреши да продаде ракетите на Вашингтон.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР