Турският президент Реджеп Ердоган идва през 2018-та в София, а

...
Турският президент Реджеп Ердоган идва през 2018-та в София, а
Коментари Харесай

През 2018 г. Ердоган идва в София и Кърджали

Турският президент Реджеп Ердоган идва през 2018-та в София, а след това в Кърджали. Това разкрива уеб сайтът „ 24Родопи “.

Ердоган стъпва съществено на Балканите.

През октомври бе за два дни в Белград. На 7 декември в Атина хвърли бомбата – изиска актуализация на Лозанския контракт от 1923 година, който урежда границите на Турция и Гърция и статута на малцинствата (Договорът касае 11 страни, включително и България - б. р.). На 8 декември почете петъчната обедна молитва в Старата джамия в Комотини и насочи мощни послания към 150-те хиляди турци и помаци, които живеят в Северна Гърция.

Рано или късно турският президент Реджеп Тайип Ердоган ще пристигна и в България.

Кога? Къде ще стъпи? Какво ще каже?

Следващите президентски избори в Турция са през 2019-та година, а още занапред Анкара изненадва прелестно с вести изселниците и техните близки в България - всички пристигнали от България ще получат краткотрайни удостоверения за престояване, нашенци ще учат гратис медицина в Турция, хеликоптери-линейки ще идват в Кърджалийско за тежко заболели, които ще бъдат превозени до здравни заведения в южната съседка, и така нататък, и т. н.

Ердоган е наясно, че елементарно подвига адреналина на българите, а думите и изявите му имат дългогодишен резултат, по тази причина няма да рискува да „ рита по кокалчетата “ приятеля си Бойко Борисов през 2019-та, която е изборна година и за българския министър председател и водач на ГЕРБ.

Тайпи, както Борисов назовава Ердоган, и Бойко ще се видят в Истанбул на 7 януари 2018 година. Заедно, на брега на Златния рог, ще открият изцяло реставрираната българската православна черква "Свети Стефан ". За ремонта й Ердоган похарчи 15 милиона турски лири (около 6,7 милиона лева).

Двамата импровизирано ще фиксират дата за визитата на турския президент в България през 2018-та година. За два дни – първия в София, втория – в Кърджали!

Споко! Няма да се приказва за прекрояване на граници, стъпки към автономност или други понятия ,

които биха пратили посрещачите на Ердоган на българска земя в политическото несъществуване. Пред гръцкия министър председател Алексис Ципрас Ердоган уточни за образец разбирателството с българския министър ръководител Бойко Борисов по въпросите по опазването на историческото и културно имущество на малцинствените общности в Турция и в България. Прави го не за първи път.

Но турският президент ще си разреши рецензия. Той е наясно, че при функционираща с недостатъци парламентарна народна власт не може да има функционираща на макс стопанска система и работещи по европейски пример институции, само че не приляга навръх президент на страна в изключително състояние да фиксира това.

Акцентът в изказването на Ердоган в България ще бъде върху изискванията на живот в смесените райони у нас.

„ Приятелю Бойко, отчитате растеж в стопанската система, което е доста хубаво. Но за какво се получава по този начин, че Брутният вътрешен артикул (БВП) в страната е 12 339 лв. на човек, в Шумен е 7577 лв., а в Кърджали е едвам 6472 лв.? Защо в страната Брутният вътрешен продукт пораства, а в смесените райони се свива? Защо междинната годишна заплата в България е 10 535 лв., а в Кърджали – 7648 лв.? Защо живеещите в беднотия в Кърджали са 43,3 %, или двойно повече от тези в страната? Защо непознатите вложения в област Кърджали са едвам 1167 евро на човек при 3250 евро на човек в страната?... “, това ще означи Ердоган, преди да насочи посланията, които от смесените райони в България да стигнат до роднините с изборни права в Турция. Поне това демонстрира логиката на дейностите на турския президент и пламенните му речи по връзки на градовете, които са в сърцето му. Кърджали е един от тях.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР