Турският президент Реджеп Ердоган и йорданският крал Абдула II предупредиха

...
Турският президент Реджеп Ердоган и йорданският крал Абдула II предупредиха
Коментари Харесай

Йордания и Турция: Решението на Тръмп за Йерусалим е в полза само на терористите

Турският президент Реджеп Ердоган и йорданският крал Абдула II предизвестиха американския водач Доналд Тръмп, че признаването на Йерусалим за столица на Израел и преместването на американското посолство в свещения град ще бъде единствено в интерес на терористите, осведоми " Таймс оф Израел ", базирайки се на международни организации.

На взаимна конференция в Анкара Ердоган акцентира, че ходът " единствено ще облагодетелства терористичните организации " и че " никой няма право да си играе със ориста на милиарди хора ".

Абдула от своя страна посочи, че палестинците имат право да основат самостоятелна страна със столица Източен Йерусалим. Той добави, че няма друго решение на израелско-палестинския спор с изключение на решението за две страни.

Междувременно палестинската организация " Фатах " прикани за дипломатически дейности в Организация на обединените нации против Съединени американски щати. Говорител на организацията разясни, че би трябвало да се внесе недоволство в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации поради рисково нарушение на резолюции от страна на Съединени американски щати.

Организацията също по този начин прикани за мирни митинги против решението на Тръмп.

Генералният секретар на Арабската лига Ахмед Абул Гейт пък дефинира желанието на Съединени американски щати да признае Йерусалим за столица на Израел като " неоправдана провокация " против арабите.

Според него това би било " удар " върху арабско-американските връзки и за медиаторската роля на Съединени американски щати. Той предизвести, че решението също по този начин би било " нарушаване " на резолюции на Организация на обединените нации и на интернационалното право.

Ройтерс оповестява, че Боливия ще изиска привикване на съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации./news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР