Турският президент Реджеп Ердоган е заявил в телефонен разговор с

...
Турският президент Реджеп Ердоган е заявил в телефонен разговор с
Коментари Харесай

Ердоган проведе телефонен разговор с Путин

Турският президент Реджеп Ердоган е декларирал в телефонен диалог с съветския си сътрудник Владимир Путин, че е от голямо значение да се постави завършек на спора сред Русия и Украйна с договаряния.

Ердоган също по този начин е благодарил на Путин, за „ позитивното отношение “ по въпроса с удължаването на съглашението за експорт на украинска зърнена продукция от черноморските пристанища и и е изразил своето „ схващане на кардиналната позиция на съветската страна за реализиране на цялостно използване на втората част от съглашението, премахвайки бариерите за съветските селскостопански артикули “, оповестява организация Ройтерс, която цитира изказване от Кремъл.

„ По време на диалога бяха разисквани стъпки за възстановяване на връзките сред Турция и Русия и въпроси, свързани с руско-украинската война. Президентът Ердоган благодари на президента на Русия Путин за позитивната му позиция във връзка с удължаването на черноморската зърнена самодейност “, се споделя в известието.

Освен това Ердоган споделил, че Турция и Русия „ могат да подхващат нови стъпки на основата на икономическото съдействие, в съгласие в Сочи “.

Турският президент е декларирал още, че „ придава огромно значение на допустимо най-бързото привършване на спора сред Русия и Украйна по пътя на договарянията “.

Двамата водачи са разискали и нормализирането на турско-сирийските връзки, се показва в известието.

Източник: БТА/БНР

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР