Турският президент Реджеп Ердоган е поздравил в телефонен разговор премиера

...
Турският президент Реджеп Ердоган е поздравил в телефонен разговор премиера
Коментари Харесай

Реджеп Ердоган: Лидерството на Борисов е гаранция за добрите отношения с Турция

Турският президент Реджеп Ердоган е поздравил в телефонен диалог премиера Бойко Борисов за преизбирането му отпред на ГЕРБ, съобщи Българска телеграфна агенция. Държавният глава е показал, че водачеството на Борисов е гаранция за положителните връзки сред двете страни.

Двамата са дали висока оценка на развиването на връзките сред България и Турция и съдействието в границите на НАТО, както и за опазване на сигурността и спокойствието по външните граници на Европейския съюз.

Преди дни Борисов застана на турска страна в абсурда с учението на НАТО в Норвегия, където южната ни съседка изтегли бойците си поради потребление на фотографията на Ердоган в компютърна симулация като водач на вражеска за алианса страна. Думите му откриха мощен отзив в близки до партията на турския президент медии.

Коментиран през днешния ден е бил ходът на построяването на интерконекторните връзки на България с Турция и Гърция, които да подсигуряват енергийна самостоятелност на страната ни. Разговорът по тези тематики ще бъде удължен при идното посещаване на министъра по европейските въпроси на Турция Йомер Челик.

Президентът Ердоган е показал, че утрешната аудиенция в България на министъра на храните, земеделието и отглеждането на животни Ахмет Ешреф Факъбаба за присъединяване в българо-турски агрофорум ще спомогне за стимулиране на връзките в бранша на земеделието и отглеждането на животни, както и на селскостопанската просвета. Към момента глобите, които Русия наложи на страните от Европейски Съюз, измежду които – и България, облагодетелстват извънредно съществено турските производители.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР