Турският президент Реджеб Ердоган заяви, че резолюцията на Европейския парламент

...
Турският президент Реджеб Ердоган заяви, че резолюцията на Европейския парламент
Коментари Харесай

Преди срещата във Варна Ердоган пак заплаши Европа с мигранти

Турският президент Реджеб Ердоган съобщи, че резолюцията на Европейския парламент за интервенцията " Маслинова клонка " не значи нищо за Анкара и предизвести, че в случай че Турция отвори границите си за бежанците, Европа ще се сблъска с тежък проблем.
В речта си пред партийната конференция в Ерзурум Ердоган напомни, че през последните седем години в страната са пристигнали 3,5 млн. сирийски бежанци.
" По-добре оставете за себе си вашите рекомендации и апели. Европейците ни се молеха да предотвратим бежанския поток и ние проявихме човещина, само че те не схванаха това. Резолюцията на Европарламента за военната интервенция в Сирия не значи нищо за Турция ", сподели той. Вчера в резолюция Европарламентът го прикани да приключи интервенция " Маслинова клонка ".

Президентът и водач на ръководещата Партия на справедливостта и развиването означи, че терористични организации се пробват да раздерат Турция на части. " Ние прелестно знаем за проектите на ПКК и нейните разклонения. Анкара ще пресече всяко деяние в тази посока по този начин, както унищожи проектите на терористичната организация на Фетхуллах Гюлен.
Ние се смалявахме доста, от 1, 8 млн. кв. км се свихме до 780 000 кв. км и даже това е бодил в очите им, по този начин е за безсъвестните от ПКК ", акцентира турският водач. През 1914 година в интервала на разпада на Османската империя е била 1.8 млн. кв.км. Турският държавен глава съобщи на 11 март в тирада в намиращия се в Северозападна Турция, покрай Черно море град Сакария: " желая персонално от моето име и от името на турския народ да поздравя братята ни в Босна и Херцеговина, Косово, Албания, Македония, Сърбия, Западна Тракия, Крим, България и Румъния. Пращаме нашия привет на всички страдащи и потиснати наши братя в Сараево, Скопие, Ксанти, Комотини, Кърджали и Мостар. Споделяме сърдечността на тези братя, чиято душа и очи са обърнати към Турция, на тях, които се молят за триумфа на Турция ", сподели Ердоган и акцентира: " Тези градове физически са ситуирани в други страни, само че те са част от нашите духовни граници. Същността на Турция не се побира на 780 хиляди квадратни километра ".
На 26 март в границите на българското европредседателство във Варна ще се организира срещата на върха сред Европейски Съюз и Турция. Ердоган ще се срещне в резиденция " Евксиноград " с ръководителите на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер и на Съвета Доналд Туск, както и с премиера Бойко Борисов.
Днес Ердоган разяснява хода на интервенцията " Маслинова клонка " в Северозападна Сирия и заяви, че 3/4 от територията на Африн е към този момент изцяло прочистена от терористите. 
Ердоган уточни, че казусът ще бъде решен скоро, защото от Африн идват хубави вести, интервенцията е към своя край и остава напълно малко до финала й.
Той насочи остри нападки към Съединени американски щати поради политиката им в Сирия и съобщи, че в случай че Вашингтон фактически желае да си сътрудничи с Анкара в битката с тероризма, първо би трябвало да изведе терористите от регионите на източния бряг на река Ефрат. И през днешния ден Ердоган повтори, че Съединени американски щати безплатно са доставили на сирийските терористи най-съвременното въоръжение - с 5 000 тежкотоварни камиони и с 2 000 самолета.
" Връх в неналичието на морал е това, че Америка отхвърля да продава оръжия на своя съдружник, а доставя гратис на терористите. Американската страна отхвърли да продава оръжия на Турция и се аргументира с решението на Конгреса.
С какво друго могат да бъдат обяснени дейностите на Вашингтон в Сирия, в случай че не с неналичието на добродетелност ", запита президентът. Той сложи изискване на Съединени американски щати неотложно да изтеглят частите от Манбидж и да не пречат на Турция да продължи военната си интервенция и в този регион./ segabg/com
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР