Турският президент привлече вниманието върху себе си с това, което

...
Турският президент привлече вниманието върху себе си с това, което
Коментари Харесай

Ердоган: Израел е терористична държава. Свидетели сме на геноцид

Турският президент притегли вниманието върху себе си с това, което сподели.

Палестински медии оповестяват за доста починали и ранени при следващите израелски удари. 

Президентът на Турция Реджеп Ердоган жигосах Израел като " терористична страна ", разкритикува Съединените щати и отбрани " Хамас " в пламенна тирада, която съгласно мнозина специалисти е засенчила държавното му посещаване в Германия в петък. Турският водач, който в началото отговори сдържано на нападението, осъществено от " Хамас " предишния месец и се нарежда като евентуален медиатор, стартира все по-остри вербални офанзиви против Израел през последните четири седмици. 

" Свидетели сме на геноцид. Затова в този момент хиляди юристи подават тъжба до Международния съд в Хага. И тъй като Израел е виновна за геноцида страна ние ще създадем нужното това да се разбере, където би трябвало. Затова споделям в този момент с чиста съвест, че Израел е терористична страна ", съобщи Ердоган. 

Междувременно минимум 15 палестинци починаха при израелски бомбардировки в централната и южната част на Ивицата Газа, заяви палестинската новинарска организация УАФА, представена от Ройтерс. 13 души починаха при израелска офанзива против постройка в бежанския лагер Нусейрат в централната част на Ивицата Газа, а жена и детето ѝ бяха убити в южния град Хан Юнис. 

На този декор 30 недоносени бебета бяха евакуирани от Газа. Те ще бъдат трансферирани в лечебни заведения в Египет. По-рано беше обявено, че екип на Световната здравна организация е бил изпратен, с цел да улесни прехвърлянето, написа bgonair.bg.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР