Турският президент присъства на концерта по случай Деня на победата,

...
Турският президент присъства на концерта по случай Деня на победата,
Коментари Харесай

Ердоган: Гърция се противопостави на НАТО

Турският президент участва на концерта по случай Деня на успеха, който се организира в президентския комплекс на 30 август. Той направи послание към присъстващите, съобщи БГНЕС.

„ Знаем същинските планове на тези, които употребяват Гърция, както са го правили преди век, пробвайки се да губят времето и силата ни. Гърция не е наш съперник в политическо, икономическо или военно отношение “, сподели Ердоган, представен от Анадолската организация. Той повтори, че провокативните дейности на Гърция са неприемливи:

„ Гърция се опълчи на НАТО и нейните съдружници, което стартира с нарушаването на въздушното ни пространство и продължи със заплашването на нашите самолети със С-300 “. „ Предлагайки на Гърция F-35, които не ни бяха предоставени, Америка отвори пътя за съветските средства за противовъздушна защита, тъй като те се оказаха в същата система като тези самолети. Те не ни дадоха F-35 поради системите за противовъздушна защита, които купихме. Но на нас не ни пука. Имаме опция да произвеждаме всеки артикул, който ни бъде отхвърлен “.

Президентът Ердоган приключи речта си със следните думи: „ Ще превърнем 2023 година, 100-годишнината на нашата република, при започване на нов пробив, който ще трансформира втората стогодишнина на нашата република в „ 100-годишнината на Турция “. С задачите за 2053 година, чието осъществяване към този момент стартира, се стремим да изведем страната си на върха на международната ранглиста. Това е нещо почтено за 100-годишнината на нашата република ”.
Източник: newsbg.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР