Турският президент посочи, че Турция е готова да стане страна

...
Турският президент посочи, че Турция е готова да стане страна
Коментари Харесай

Ердоган: Турция е готова да организира среща между Путин и Зеленски

Турският президент уточни, че Турция е подготвена да стане страна поръчител за сигурността в Украйна

Турция е подготвена да провежда среща сред президентите на Русия и УкрайнаВладимир Путин и Володимир Зеленски, съобщи турският президент Реджеп Тайип Ердоган, представен от турските медии, международните организации и Българска телеграфна агенция.

Решен съм да провеждам среща и с Путин, и със Зеленски, акцентира Ердоган, който приказва пред публицисти след визитата си в Узбекистан.

Той посочи, че желае да поговори с всеки от двамата, с цел да може да се разиска вероятната организация на среща по сред им колкото е допустимо по-скоро. Ердоган посочи, че Турция може да стане една от страните гарантки за сигурността в Украйна, само че детайлите за това би трябвало да бъдат премислени съществено.

По отношение за гарантирането на сигурността в Украйна ние бихме могли да станем една от страните, гарантиращи за сигурността, по принцип сме подготвени за това, уточни Ердоган, като посочи, че Киев е предложил на няколко страни да станат страни гарантки за сигурността, измежду които Турция, показва турската телевизия НТВ.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР