Турският президент Ердоган обяви тримесечно извънредно положение в десет региона,

...
Турският президент Ердоган обяви тримесечно извънредно положение в десет региона,
Коментари Харесай

Ердоган обяви тримесечно извънредно положение в десет региона на Турция

Турският президент Ердоган разгласи тримесечно изключително състояние в 10 района, наранени от мощното земетресение, което взе хиляди жертви. В телевизионно послание той сподели, че изключителното състояние има за цел да подсигурява, че избавителната работа може да бъде „ осъществена бързо “ в югоизточната част на страната.

Ердоган сподели, че ограниченията ще оказват помощ на филантропични служащи и на финансова помощ в засегнатите райони, само че не даде повече детайлности.

Извънредното състояние ще завърши тъкмо преди изборите на 14 май, когато Ердоган ще се опита да остане на власт.

„ Изправени сме пред една от най-големите произшествия освен в историята на нашата република, само че и в нашата география и в света. Имаме 3549 починали и 22 168 ранени. Най-голямата ни разтуха е, че до момента повече от 8000 наши жители са избавени от руините ”, добави той.

Президентът на Турция разгласи народен печал до 12 февруари.

Досега в района са изпратени 54 000 палатки, 102 000 кревати и други артикули от първа нужда, добави Ердоган.

„ На първо място, отпуснахме 100 милиарда лири на нашите институции за незабавна помощ и поддръжка ”, продължи той. „ В момента в региона на злополуката работят 53 317 души от издирвателно-спасителния и помощния личен състав. Броят им се усилва с всеки минал час с екипи от Турция и чужбина. В допълнение към хилядите профилирани чиновници, нашата жандармерия дежури в региона на бедствието с 54 товарни самолета, а командването на бреговата защита дежури със свои 10 кораба и лодки ”, сподели Ердоган.

„ В района са трансферирани близо 1000 коли за спешна помощ и 5 000 души здравен личен състав в 2 самолета-линейки. ”

Турският президент съобщи още, че се възнамерява да бъдат отворени хотелите в региона на Анталия, където краткотрайно да бъдат настанени хора, наранени от трусовете.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР