Турският президент Ердоган обяви регионите на републиката, засегнати от горски

...
Турският президент Ердоган обяви регионите на републиката, засегнати от горски
Коментари Харесай

Ердоган обяви районите с горски пожари региони за зони на бедствие

Турският президент Ердоган разгласи районите на републиката, наранени от горски пожари, за зона на злополучие.

" Ние обявихме нашите райони, наранени от горски пожари, за зони на злополучие. Ще продължим да подхващаме всички нужни стъпки, с цел да лекуваме раните на нашата нация и да поправяме вредите ", написа той в канала си в Telegram.
 Избърза ли Турция с връщането към естествения живот Избърза ли Турция с връщането към естествения живот
Турските лекари подлагат на критика оповестеното от турското държавно управление внезапно разхлабване на коронавирусните ограничавания от 1 юли. Докато целият...

Както прецизира Анадолската организация, зоните на горски пожари в провинциите Адана, Анталия, Мугла, Мерсин и Османие се афишират за зони на злополучие.

покрай курортния град Манавгат в провинция Анталия в Южна Турция, съгласно предварителните данни, заради мощната горещина в района. След това в четвъртък пожари избухнаха в няколко други провинции, в това число курортните Айдън и Муглу. Според турския орган за изключителни обстановки броят на починалите при пожарите е достигнал четирима, 183 души са ранени. В момента 88 от 98 горещи точки са локализирани.

На 29 юли Ердоган съобщи, че страната е мобилизирала всички вероятни сили за битка с огъня. Според президентската администрация в гасенето на пожарите вземат участие над 1 100 единици техника, в това число три съветски самолета-амфибия Бе-200.

Експертите считат, че една от главните аргументи за пожарите в горските региони е и мощните ветрове, които способстват за разпространяването на огъня. Властите обаче не изключват вероятността за палеж и бойкот от Кюрдската работническа партия, неразрешена в републиката.
 Нечистите сметки на Ердоган Нечистите сметки на Ердоган
Трагедията, разиграла се предишния четвъртък в офиса в Измир на прокюрдската Народна демократична партия (НДП), шокира мнозина в Турция:...

Още от АЗИЯ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР