Турският президент Ердоган моли Мъск да построи фабрика на Tesla, твърдят държавни медии

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган е поискал от изпълнителния директор
Коментари Харесай

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган е поискал от изпълнителния директор на Tesla Илон Мъск да построи фабрика на Tesla в Турция, според държавната Анадолска агенция.

Ердоган попита Мъск по време на среща в Турската къща, небостъргач близо до Обединените нации в Ню Йорк, каза турската информационна агенция на социалната медийна платформа X в неделя.

Ердоган е в Съединените щати, за да присъства на 78-ата сесия на Общото събрание на ООН. Tesla и турското посолство във Вашингтон не отговориха незабавно на искания за коментар от информационната агенция Reuters.

Мъск също ще се срещне с израелския премиер Бенямин Нетаняху в Калифорния в понеделник. Мъск публикува на X, че разговорите им ще се съсредоточат върху технологията за изкуствен интелект.

През август Tesla изрази интерес към изграждането на фабрика в Индия, която да произвежда евтино електрическо превозно средство (EV).

В момента Tesla има шест фабрики и строи седма в северния щат Нуево Леон в Мексико, част от стремежа на производителя на електрически автомобили да разшири глобалния си отпечатък.

Мъск каза през май, че автомобилният производител вероятно ще избере място за нова фабрика до края на тази година.

Акциите на Tesla са се повишили със 123 процента досега тази година и автомобилният производител в събота заяви, че е произвел своя петмилионен автомобил.

В допълнение към управлението на Tesla, Мъск купи и X, по-рано известен като Twitter, за $44 милиарда през 2022 г.

Описвайки себе си като абсолютист на свободата на словото, Мъск се съобрази с някои изисквания на турското правителство за цензуриране на съдържание в страната.

В други случаи компанията за социални медии е възразила срещу разпореждания на турските съдилища.

Източник: Ройтерс
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР