Турският премиер Бинали Йълдъръм заяви, че сирийските кюрди от „Силите

...
Турският премиер Бинали Йълдъръм заяви, че сирийските кюрди от „Силите
Коментари Харесай

Кюрдите и САЩ помогнали джихадистите да се изтеглят от Рака


Турският министър председател Бинали Йълдъръм съобщи, че сирийските кюрди от „ Силите за национална самозащита “ (СНС) и интернационалната коалиция, водена от Съединени американски щати, са помогнали на екстремисти от „ Ислямска страна “ да се изтеглят от Рака с оръжия в ръце.

" СНС и обединението смятаха да прочистят Рака от ИД и да върнат популацията в града, само че какво се получи най-после. Вместо пречистване на Рака те помогнаха на екстремистите с оръжия в ръце да излязат от града “, посочи министър председателят.

Той добави, че „ ескорт от 50 тира и камиона, от 13 рейса и 100 коли изведе терористите през северната част на Рака “.

„ Казвахме, че не е работа на страната да употребява една терористична организация за заличаване на друга. Ето ги и резултатите - в този момент въоръжените членове на ИД ще станат причина за избиването на почтени хора в Турция, Европа, Америка “, добави Бинали Йълдъръм.

По-рано английската компания Военновъздушни сили разкри за секретно съглашение сред Съединени американски щати и Англия, което разреши на стотици членове на ИД да изоставен въоръжени Рака. През октомври от там бяха евакуирани десетки непознати наемници, разкри пред медията един от водачите на конвоя Абу Фази, на който са били обещани „ хиляди долари “ за присъединяване в тайната интервенция.

Друг водач уточни, че дължината на конвоя достигала 6-7 километра, той се състоял от 50 камиона, 13 рейса и над 100 персонални коли на екстремистите.
В резултат на разкритието интернационалната коалиция отпред със Съединени американски щати призна, че е взела участие в договорката, с помощта на която към 250 членове на ИД и още към 3500 членове на техните фамилии напуснали Рака.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР