Турският премиер Бинали Йълдъръм призова САЩ да се занимават със

...
Турският премиер Бинали Йълдъръм призова САЩ да се занимават със
Коментари Харесай

Анкара към Вашингтон: Гледайте си работата

Турският министър председател Бинали Йълдъръм прикани Съединени американски щати да се занимават със своите вътрешни работи, да не подлагат на критика вероятността за осъществяване на предварителни президентски и парламентарни избори в Турция, а да дойдат и да се срещнат с хода на гласуването, оповестява ТАСС, като се базира на изказване на турския министър председател пред НТВ.

Първо дано Съединени американски щати да се заемат със своите работи. Досега при тях в Америка не са завършили разногласията за измами в техните лични избори. А в случай че те желаят да видят по какъв начин минава гласуването, дано дойдат в Турция и ще видят какъв брой транспарантно е то у нас, сподели Йълдъръм.

Така той реагира на изказване на представителя на Държавния департамент Хедър Науърт, която по-рано изрази подозрение, че Анкара може да организира почтени избори в изискванията на продължаващото изключително състояние в страната.

На 18 април турският президент Реджеп Ердоган разгласи привикване на предварителни президентски и парламентарни избори на 24 юни, вместо на плануванаъа по проект дата - 3 ноември 2019 година Същият ден турският парламент гласоподава за следващо удължение с още три месеца на изключителното състояние, въведено в Турция след опита за прелом от юли 2016 година



Турската съпротива е извънредно недоволна, че изборите ще бъдат извършени в изискванията на изключително състояние и приканва за неговата анулация.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР