Турският премиер Бинали Йълдъръм призова САЩ да се заемат с

...
Турският премиер Бинали Йълдъръм призова САЩ да се заемат с
Коментари Харесай

Турският премиер: САЩ да се заемат с вътрешните си проблеми

Турският министър председател Бинали Йълдъръм прикани Съединени американски щати да се заемат с вътрешните си проблеми, вместо да показват подозрения по отношение на метода, по който ще се проведат идните ранни президентски и парламентарни избори в Турция.
„ Първо, Съединените щати би трябвало да се занимават с вътрешните си каузи. До момента те към момента не са завършили със свадите към личните си президентски избори. И в случай че желаят да видят по какъв начин се организира гласуването, дано дойдат в Турция и да видят какъв брой транспарантни са изборите у нас “, сподели той, представен от БНГЕС.
Тази негова реакция беше на оценката, дадена от говорителка на Държавния департамент, която преди този момент изрази подозрения, че Анкара може да организира почтени избори в изключително състояние.
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган насрочи изключителни парламентарни и президентски избори на 24 юни.
Турският парламент одобри решение за удължение на изключителното състояние в страната за още три месеца, което беше въведено след опита за прелом през юли 2016 година Опозиция е недоволна от обстоятелството, че изборите ще бъдат проведени в изключителни обстановки и ще изискват нейното унищожаване.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР