Турският посланик в София Н. Пр. Айлин Секизкьок в интервю

...
Турският посланик в София Н. Пр. Айлин Секизкьок в интервю
Коментари Харесай

Турският посланик у нас: Анкара предпочита държавен контрол на границата

Турският дипломат в София Н. Пр. Айлин Секизкьок в изявление пред " 24 часа " разяснява обстановката с лабораторията на Граничен контролно-пропусквателен пункт Капитан Андреево, както и опцията на Турция " да бъде в помощ на българския народ, с който има специфични връзки " . Тя също по този начин обърна внимание на обстоятелството, че в България към момента работят учебни заведения, свързани с организацията на турския просветител Фетхулах Гюлен, която съгласно Анкара е виновна за несполучливия опит на прелом преди шест години.

На въпрос по какъв начин ще разяснява с частната лаборатория за надзор на храните " Евролаб " и нейната подмяна с държавен надзор, Сегизкьок сподели, че по принцип граничните пунктове са места, " на които държавният суверените и надзор, силата на страната и на закона са най-видими. ". Тя акцентира специфичната роля на този граничен пункт - един от най-големите в света и най-големият в Европа .

Тя означи, че казусът с лабораторията е зародил " ненадейно " за Турция и въпреки за турските управляващи " да е без значение дали тази лаборатория е държавна или частна ", посланикът сподели, че за Анкара е по-добре тази лаборатория да е държавна . Същевременно тя обаче означи, че затварянето на лабораторията без действителна опция е предизвикало " безпорядък с такива размери, че времето за обработка на един камион на българската граница е достигнало 170 часа и по този начин е загубен близо месец, само че съгласно нея в този момент пропускливостта на граничния пункт е на " доста положително равнище "

Турският дипломат обаче означи, че страната й не може да толерира изказвания, че " трови българските и европейските консуматори " и напомни, че " от десетилетия турските превозвачи се оплакват от работата на пункта - от дългото очакване и случаите на корупция .
 Шефът на БАБХ: Службите знаят кой играе зад „ Капитан Андреево “
Шефът на БАБХ: Службите знаят кой играе зад „ Капитан Андреево “

По 20 проби дневно се взимат, като има два работещи апарата на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево "

По тематиката за газовите доставки дипломат Сегизкьок, че дефицитът на газ визира освен България, само че и Турция. " Тя означи, че страната й е построила необятна мрежа от газопроводи, които обезпечават диверсифицирани доставки на газ от Азербайджан, Иран и Русия, както и газохранилища и терминали за полутечен газ. Тя обаче акцентира, че Турция ще подсигурява с преимущество личните си потребности от газ и също така ще се стреми да помогне на нейните европейски сътрудници и България и напомни, че за разтоварване на американски полутечен газ на един от тези терминали.

Турският дипломат в София предизвести, че казусът с противозаконната миграция от Азия към Европа, освен не е липсващ, само че и тази година се задълбочил , въпреки и да е бил помрачен от бежанската вълна от Украйна. За образец тя уточни, че през предходната година Турция е заловила 162 хиляди незаконни мигранти, а единствено за първите пет месеца на тази година броят им е 140 хиляди.
 Група от 60 мигранти беше арестувана край Автомагистрала
Група от 60 мигранти беше арестувана край Автомагистрала " Тракия "

Чужденците са от Пакистан и Афганистан

В края на изявлението си дипломат Сегизкьок обърна внимание, че въпреки и да са минали шест години от несполучливия опит за прелом в Турция, в България към момента работят учебните заведения, финансирани от организацията на живеещия в Съединени американски щати турски просветител Фетхулах Гюлен , който турските управляващи преглеждат като основен негов уредник.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР