Турският посланик Сюлейман Гьокче нарече технически въпрос факта, че не

...
Турският посланик Сюлейман Гьокче нарече технически въпрос факта, че не
Коментари Харесай

Турският посланик не бил на срещата на Борисов с Ердоган заради протоколно правило

Турският дипломат Сюлейман Гьокче назова " механически въпрос " обстоятелството, че не е участвал на срещите на българския министър председател Бойко Борисов при визитата му в Турция преди месец. В изявление за Нова телевизия той сподели в отговор на въпрос, че в турската процедура посланиците по предписание участват на президентските визити, а присъединяване им в визити на друго равнище не е наложително.

При визитата си в Анкара през юни Борисов обърна вниманието на публицистите върху това, че българският дипломат Надежда Нейнски участва, а Гьокче - не. Преди парламентарните избори България беше извикала Нейнски в София в символ на отрицание откакто Гьокче се появи в избирателен клип на ДОСТ, а турски министър пропагандира български изселници да гласоподават за същата партия.

Запитан през днешния ден дали отсъствието му от делегацията е обвързвано с партията на Лютви Местан, Гьокче отговори: " Това е несъотносимо, нищо сходно няма. "

Днес турският посланик увери, че изпитва голямо почитание към българския министър-председател и отсъствието му от срещите в Анкара не е персонално отношение, а такава е практиката. " Борисов неведнъж е посещавал Турция, само че аз съм бил по време на негово посещаване единствено един път ", сподели Гьокче.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР