Турският парламент разработва законопроект, който ще позволи на Анкара да

...
Турският парламент разработва законопроект, който ще позволи на Анкара да
Коментари Харесай

Турция разработва законопроект, който да позволи да изпрати военни в Либия

Турският парламент създава законопроект, който ще разреши на Анкара да разположи войски в Либия. Това съобщи през днешния ден на конференция в Анкара представителят на турския президент Реджеп Тайип Ердоган, Ибрахим Калън, оповестиха Ройтерс и ТАСС.

Миналия месец Турция подписа съглашение за военно съдействие с Триполи, напомня Ройтерс. Турция поддържа интернационално приетото държавно управление на националното единодушие, основано в Триполи и съобщи, че може да разположи бойци там в случай че получи съответната молба. Силите, лоялни на държавното управление на премиера Файез Сарадж от месеци отблъскват офанзивата на силите на маршал Халиф Хафтар, основани в източна Либия, предава Българска телеграфна агенция.

Калън означи, че характерът на турската военна помощ за държавното управление на Сарадж ще се дефинира от разнообразни условия. " Тя може да се показва и в образование на военни, само че и в филантропични задачи ", добави той.

В понеделник Сарадж удостовери, че се е обърнал към Анкара за военна помощ. Подписаният през ноември либийско-турски меморандум за съдействие във военната област планува опцията за доставка на техника, съоръжение и въоръжения за потребление в наземни, морски и въздушни интервенции, напомня ТАСС.

В Либия понастоящем съществуват редом два органа на изпълнителната власт: държавното управление на националната единодушие на Сарадж и краткотрайният кабинет на Абдула Абдуррахман ат Тани, настоящ в Източна Либия взаимно с Народното събрание и поддържан от Либийската национална войска на маршал Халифа Хафтар.

Хафтар разгласи на 4 април началото на офанзивата на ЛНА против Триполи за очистване на окопалите се там терористични групировки. В отговор лоялните на държавното управление на Сарадж военизирани формирования започнаха интервенция " Вулкан на гнева " против силите на Хафтар. Продължаващите до през днешния ден боеве доведоха да гибелта на стотици хора и разрушаването на значими инфраструктурни обекти, а хиляди поданици бяха принудени да изоставен домовете си.

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи| Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР