Турският опозиционен лидер Кемал Кълъчдароглу е бил осъден да плати

...
Турският опозиционен лидер Кемал Кълъчдароглу е бил осъден да плати
Коментари Харесай

Ердоган спечели дело за обида, плащат му 30 000 лири

Турският опозиционен водач Кемал Кълъчдароглу е бил наказан да заплати обезщетение в размер на 30 хиляди турски лири (3630 лева) поради свои думи по адрес на президента Реджеп Тайип Ердоган, заяви юристът на президента, представен от турската частна телевизия СиЕнЕн-Тюрк.

Адвокатът Хюсеин Айдън посочи, че присъдата е издадена поради изявления на Кълъчдароглу на 23 и 30 март м.г. пред парламентарната група на Народнорепубликанската партия (НРП).

В изказване в Туитър юристът на Ердоган уточни, че водачът на НРП е наказан от анкарски съд да заплати морално обезщетение в размер на 30 хиляди лири.

Айдън уточни още, че въпросните изявления на Кълъчдароглу са излезли отвън рамките на свободата на словото.

Адвокатът на ответника Кадри Гьокхан Султан съобщи пред съда, че клиентът му не е произнесъл думите, които са предмет на делото, за да обиди ищеца. Той прикани казусът да бъде отритнат въз основата на необятното тълкувание на търпимостта към политическа рецензия, защото свободата на изложение е универсално предпазена полезност.

Този правосъден развой е част от огромен брой каузи, заведени през годините против Кълъчдароглу за засегнатост на президента Ердоган.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР