Турският нобелов лауреат по химия Азиз Санджар е извършил проучване

...
Турският нобелов лауреат по химия Азиз Санджар е извършил проучване
Коментари Харесай

Турски нобелов лауреат разработва нов метод за лечение на рак

Турският нобелов лауреат по химия Азиз Санджар е направил изследване на нов способ за лекуване на мозъчни тумори, който може да се ползва, без да се повреждат нервните кафези, написа турският в. " Джумхуриет ".

Очаква се проучването, което дава огромна вяра за лекуването на мозъчния израстък, да бъде оповестено в идващия брой на американското научно списание " Proceedings of the National Academy of Sciences ".

Причината, заради която хората с мозъчен израстък губят живота си за малко време, е, че употребяваните сега медикаменти за химиотерапия не могат да преминат през " кръвно-мозъчната преграда " в мозъка, показва ученият.

С новото проучване на Санджар се чака мозъчните тумори да могат да бъдат убивани, без да повреждат невроните, като се употребява молекулата EdU, написа " Джумхуриет ".

Докато преди мозъчният израстък се срещаше при приблизително един на 100 000 души, през последните години този % набъбна до 3,25 на 100 000 души. Факторите, които способстват за тази отрицателна статистика, са застаряването на популацията, замърсяването на въздуха и интоксикацията с тежки метали.

Санджар, който работи в Университета на Северна Каролина, е измежду тримата учени, удостоени с Нобеловата премия за химия за 2015 година за работата им по възобновяване на ДНК.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР