Турският национал Хакан Чалханоглу е готов да подпише нов договор

...
Турският национал Хакан Чалханоглу е готов да подпише нов договор
Коментари Харесай

Чалханоглу се обясни в любов на Интер докато чака нов договор

Турският национал Хакан Чалханоглу е подготвен да подпише нов контракт с Интер. 28-годишният халф мина в отбора на „ нерадзурите “ след 4-годишен интервал в градския противник – Милан.

От както се причисли към Интер през 2021 година Чалханоглу е изиграл общо 66 срещи за „ нерадзурите “, в които е вкарал 11 попадения и е дал 17 асистенции. 

„ Чувствам се добре и желая да бъда още по-голям в Интер. Тук ми помогнаха през цялото време и ме предразположиха да се усещам спокоен и на мястото си. Искам да се отблагодаря за това доверие, откакто печеля трофей за Интер “, разяснява Чалханоглу в изявление пред италианския вестник „ Corriere della Sera “.

„ Интелигентните играчи знаят по какъв начин да се приспособяват и мисля, че се оправих добре в роля, която по този начин или другояче към този момент познавах, тъй като в моя народен тим играя като полузащитник. Можеш да си висок или невисок, само че на терена ти правиш разликата, в случай че имаш огъня вътре в теб. Трябва да си мощен в дуелите, натоварен. В това мисля, че съм се подобрил. Преди бях типичен номер 10. Откакто смених функциите, съм по-агресивен и търча доста, жертвам се. Никога не съм се интересувал от броенето на голове и асистенции. Знам, че доста хора гледат тази статистика, само че числата идват, в случай че работите добре “, сподели още турският национал.

„ Ако не бях футболист, постоянно съм харесвал музиката, само че мисля, че щях да стана служител на реда, те се оправят с сложни обстановки, оказват помощ на другите, правят добра работа. Футболът пристигна самичък, когато разбрах, че имам гений. След това вложих жертва и твърдоглав труд в това “, разкри Чалханоглу.

Халфът разиска и опцията за нов контракт: „ Спортният шеф към момента не ми се е обадил, с цел да преговаряме за подновяването на контракта ми, който изтича през 2024 година. Искам да приказвам за това, очаквам да ми се обади. Обичам Италия, бих желал да остана в Милано даже и след края на кариерата си “.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР