Турският министър за ЕС заяви, че коментарите на германския канцлер

...
Турският министър за ЕС заяви, че коментарите на германския канцлер
Коментари Харесай

Турция критикува Меркел, Германия не може да диктува политиката на ЕС

Турският министър за Европейски Съюз съобщи, че мненията на немския канцлер Ангела Меркел по отношение на прекъсване на разширението на митническия съюз сред Анкара и Европейския съюз са засегнали доверието в блока.

Припомняме, Меркел сподели, че няма да има разширение на митническия съюз и " никакво задълбочаване въобще " в връзките сред Турция и Европейския съюз след редица разногласия, свързани с репресиите на Турция след несполучливия опит за прелом предходната година.

 Меркел не вижда бъдеще за митнически съюз с Турция
Меркел не вижда бъдеще за митнически съюз с Турция

Канцлерът е твърдо срещу " риторичния боеприпас ", който употребяват страните

" Това е тъпо изказване. Трябва да подчертаем, че никой член на Европейски Съюз не би трябвало да дава нареждания на институциите на Европейски Съюз или на процесите на Европейски Съюз ", сподели Омер Челик на конференция в Анкара. " Тези обстановки са доста рискови, съставляват изказвания, които вредят на доверието в Европейски Съюз ".

Челик добавя, че както Турция, по този начин и Европейският съюз ще завоюват от измененията в митническия съюз. " Но те се държат по този начин, като че ли това е услуга за Турция. Нека да бъда напълно явен, ние не бързаме ", прибавя той.

Министърът също по този начин прикани Берлин да сътрудничи на настояването на Турция за изгонване на преподавател по теология, обвинен в съществена роля в несполучливия прелом предходната година.

Турските медии оповестиха, че Адил Оксуз е бил видян във Франкфурт и Улм и е получил краткотрайно позволение за престояване от страна на немската провинция Баден-Вюртемберг.

" Никой от нашите съдружници не може да приюти палач ", разяснява Челик.

" Дори опцията някой, който има ясна връзка с опита за прелом, да бъде приютен от нашия съдружник, натъжава ", добавя той.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР